Ratebox: genereer meer directe reserveringen

Om je distributiestrategie te optimaliseren moet je de perfecte mix vinden tussen indirecte kanalen (OTA’s, GDS…) & directe kanalen (website/booking engine). Om meer directe boekingen te creëren, moet je prijs voor directe boekingen de goedkoopste zijn. Je kan ook een aantal extra voordelen geven zoals gratis ontbijt, fles champagne...  

Het belangrijkste is dat je je directe boekingen in de spotlight zet. Dankzij de Ratebox ziet de bezoeker meteen dat je prijs goedkoper is dan de prijzen op andere kanalen. Dit stimuleert hen om direct te boeken. Een win-win voor beiden, want je betaalt geen commissie op deze directe reserveringen.  

Onze Ratebox
Onze Ratebox

Welke functionaliteiten bevat de Ratebox?

 • Vergelijking met andere boekingskanalen
  De Ratebox vergelijkt de prijs van je eigen website met de prijzen op andere websites (OTA's). Je kunt kiezen welke kanalen je wilt vergelijken met je Booking Engine en zo de Ratebox aanpassen. Als je directe boeking de goedkoopste prijs is, zullen websitebezoekers eerder geneigd zijn om direct te reserveren.

  Benieuwd hoe je een geavanceerd prijsbeheer voor verschillende kanalen kunt opzetten? Probeer onze Channel Manager!
 • Kies je kamertypes & tariefplannen
  Behalve het aanpassen van de kanalen op de Ratebox, kan je ook de kamertypes & tariefplannen aanpassen. Belangrijk is dat je kamertypes & tariefplannen beschikbaar zijn op alle kanalen die je wilt vergelijken. Dit geeft je de mogelijkheid om je strategie naar een hoger niveau te tillen.
 • Kortingen & extra voordelen
  Het is ook mogelijk om een extra korting toe te voegen op je Ratebox om je directe reserveringen te stimuleren. De Ratebox bied je de mogelijkheid om 3 extra voordelen toe te voegen. Kunnen je gasten genieten van een gratis ontbijt bij een boeking van 3 nachten? Toon deze speciale promotie en vergroot de kans op directe reserveringen.
 • Integratie mogelijk met elke website
  Je kunt de Ratebox eenvoudig toevoegen aan je website door een code toe te voegen in je website. We hebben een eenvoudige handleiding die je naar je webmaster kunt sturen om het in te stellen.

  Een ander voordeel van de Ratebox is dat je het kunt aanpassen aan de lay-out van je website. Je kan de kleuren en teksten aanpassen zoals je zelf wilt.
 • Responsive
  Het is erg belangrijk dat je website ook mobiel goed zichtbaar is, maar de Ratebox wordt ook goed weergegeven op elk apparaat: desktop, tablet of smartphone.
"50% van de zoekopdrachten en boekingen van accommodaties worden gemaakt"
(Bron: Travelport Digital, Booking.com)
 • Maak verbinding met Google Analytics
  Wil je het verkeer op de Ratebox bijhouden? Je kunt de Ratebox koppelen met Google Analytics, zodat je de clicks & conversies op de Ratebox kunt meten.

Probeer het gratis!

Ratebox is gratis voor alle gebruikers van onze Cubilis Booking Engine. Wil je deze prijsvergelijkingstool en Booking Engine gratis uitproberen of heb je vragen over de inrichting van de Ratebox? Aarzel niet om ons te contacteren door onderstaand formulier in te vullen!