#1 Optimaliseer je prijszetting met seizoensgebonden tarieven & tariefplannen

Het toepassen van seizoensgebonden prijzen betekent dat je je tarieven afstemt op de veranderende vraag doorheen het jaar. Seasonal pricing kan gerelateerd zijn aan seizoenen of maanden, maar ook aan specifieke dagen of weekends. Komen er evenementen of verlengde weekends aan? Zo ja, vergeet dan ook niet om de minimale verblijfsduur aan te passen. In Cubilis kan je zelf een hoogseizoen, middenseizoen en laagseizoen definiëren. Aangezien veel reizigers momenteel last-minute op zoek zijn naar een accommodatie, is het een goed idee om je tarieven voor de komende maanden te controleren. Zorg ervoor dat je deze instellingen voor het komende jaar op punt zet, om lang genoeg op voorhand boekbaar te zijn.  

Bovenop je seizoenstarieven laat Cubilis je ook toe om tal van andere tariefplannen aan te maken met specifieke beperkingen. Creëer bijvoorbeeld een last-minute tariefplan dat pas vanaf een bepaald aantal dagen voor aankomst geboekt kan worden. Met behulp van de businessmodule kan je ook voor bedrijven heel gemakkelijk een speciaal tariefplan (met inlogcode) opzetten. Een erg handige functie in Cubilis is dat je vrij kan kiezen welke tariefplannen je beschikbaar maakt op welke OTA's en op je eigen boekingsmodule.

Cubilis tariefplannen
Cubilis tariefplannen

#2 Stel originele arrangementen samen

Speel in op de toenemende behoefte aan comfort en beleving bij toeristen door originele arrangementen aan te bieden. Breid een standaard overnachting uit met bijvoorbeeld een meeneem-lunchpakket, fietsverhuur, een boottocht of diner. Dit is een uitstekende manier om je RevPAR te verhogen. Wij beleven aan om je pakketten samen te stellen in de vorm van tariefplannen in Cubilis. Zo heb je de meeste instellingsopties en flexibiliteit. Zet de pakketen in de kijker op je website en maak ze nog aantrekkelijker door middel van uitnodigende foto's, pakkende beschrijvingen en een ‘boek nu’ knop.

#3 Bied interessante extra's en acties

Wil je die laatste vrije kamers verhuurd krijgen deze zomer? Overtuig last-minuteboekers door een tijdelijke zomeractie te lanceren. Als je de Cubilis Booking Engine gebruikt, kan je een kortingscode creëren en promoten die toepasbaar is op bepaalde tariefplannen, zoals je zelf kiest. Je kan er zelfs een specifiek tariefplan voor aanmaken dat enkel zichtbaar wordt nadat een websitebezoeker de code heeft ingegeven. Indien nodig, kan je een limiet instellen voor het aantal keren dat dit tariefplan geboekt kan worden.  

Het toevoegen van interessante extra's aan je boekingsmodule die OTA's niet aanbieden (bijv. parkeergelegenheid, een fles cava, fietsverhuur ...) vormt de ideale upsell-gelegenheid en kan je helpen meer rechtstreekse boekingen te krijgen. Goed om weten: Cubilis geeft je ook de optie om bepaalde extra's enkel in het weekend of op specifieke dagen aan te bieden.  

#4 Benut je gratis Ratebox prijsvergelijkingstool

Maak je al optimaal gebruik van de Ratebox-widget? Deze prijsvergelijkingstool is ontworpen om je directe reserveringen te verhogen door potentiële klanten te overtuigen om via je website te boeken. Het pop-upvenster verschijnt op je homepage en biedt bezoekers een duidelijke vergelijking van de tarieven op verschillende boekingskanalen voor de reisdata die ze hebben opgegeven. Het zet je rechtstreekse boekingstarief - meestal de meest gunstige optie - in de verf met een opvallende 'boek nu' button.  

Naast je gunstigere directe boekingstarief kan je nog drie extra voordelen van rechtstreeks boeken weergeven in de Ratebox. Populaire bijkomende voordelen onder reizigers zijn bijvoorbeeld een gratis baby- of kinderbedje, flexibele annulering en vroege check-in of late check-out. Als je gasten naar je restaurant wil trekken, kan je hun een gratis welkomstdrankje aanbieden. Vergeet niet om het design van de Ratebox te personaliseren in lijn met de rest van je website. Deze widget is gratis voor alle gebruikers van Cubilis Booking Engine.

Cubilis Ratebox
Cubilis Ratebox

Heb je verdere vragen over deze of andere Cubilis-functies?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier. Wij helpen jou graag om het maximum uit je Cubilis-abonnement te halen!